Meer duidelijkheid omtrent nieuwe printsysteem Equitrac!

In de Universiteitsraad van oktober heeft Lijst Calimero enige vraagtekens gezet bij het nieuwe printsysteem Equitrac. Er zijn door Lijst Calimero problemen vastgesteld met de speciale tekens op de toetsenborden, opwaarderen zonder bankpas of creditcard was niet mogelijk en tussentijds tegoed opvragen blijkt lastig te zijn. Ook was er veel onduidelijkheid omtrent de facturatiemogelijkheden voor besturen en waren de stickers met een zogeheten MIFARE- chip niet besteld.

De directeur van het CIT heeft ons meer duidelijkheid verschaft over bovenstaande punten.

Voor studenten het belangrijkste: de prijs. In 2011 is de verkoopprijs van een printje met Equitrac nog gelijk aan die van de papieren kaartjes, oftwel 3,4 cent per zwart-wit afdruk en 6,8 cent voor een afdruk in kleur. Per 1 januari 2012 wordt de tikprijs 1,6 cent voor zwart-wit en voor kleur 5,7 cent!

De problemen met de speciale tekens op de toetsenborden zijn er enkel op de ‘ losse’ toetsenborden bij alleenstaande printers, bij de multifunctionele printers speelt dit probleem niet. De oplossing is om je OV-jaarkaart te koppelen aan je account, waardoor je de toetsenborden niet nodig hebt.

Mocht je niet beschikken over een pas met een MIFARE-chip, kun je een sticker met zo’n chip kopen voor een klein bedrag bij de repro’s. Hiermee kun je dan alsnog printen met het nieuwe systeem. Dit kan een uitkomst bieden voor veel internationale studenten. Daarnaast zijn er ook studenten zonder bankpas of creditcard, hiervoor is een oplossing in de maak. Mocht jij een van de studenten zijn zonder bankpas of creditcard, dan kun jij je melden bij een CIT- Servicedesk en wordt het probleem voor je opgelost.

Ander goed nieuws is dat de Centrale Studenten Administratie zich aan het buigen is over een nieuw soort, mogelijk meerjarige, studentpas. De MIFARE technologie zal hier wellicht in opgenomen worden.

Bij enkele faculteiten waren er problemen met het betaalsysteem voor bestuurders van studieverenigingen. Het advies was om een openbaar apparaat met Equitrac te plaatsen en vervolgens geld te storten op de accounts van de studievereniging. Echter willen de faculteiten facturen achteraf, dit moet nog opgezet worden.

Tot slot is er nog geen beslissing gevallen over het al dan niet zichtbaar maken van de printtegoeden op Nestor. Er is hiervoor nog geen veilige methodiek beschikbaar om dit te realiseren, maar hiervoor liggen nog mogelijkheden in de toekomst.

Mocht jij nog tegen andere problemen aanlopen betreffende het printsysteem of is iets alsnog onduidelijk? Aarzel dan niet en neem contact op met de fractie van Lijst Calimero. Dit kan via ons e-mailadres: contact@lijstcalimero.nl of per telefoon: 050-3635167.

Update:
In 2011 is de verkoopprijs van een printje met Equitrac nog gelijk aan die van de papieren kaartjes Xafax, oftwel 3,4 cent per zwart-wit afdruk en 6,8 cent voor een afdruk in kleur. Per 1 januari 2012 wordt de tikprijs 1,6 cent voor zwart-wit en voor kleur 5,7 cent.

1 Reactie

  1. What’s up to every one, it’s really a pleasant for me to
    visit this website, it includes precious Information.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>