Beter onderwijs, dankzij jou

Wil je de waarde van je RUG-diploma vergroten en je inzetten om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren? Dat kan, want Lijst Calimero is op zoek naar een fractie voor 2019-2020. Wij zoeken hiervoor zowel fulltime als parttime fractieleden. 

De vacature

Ben jij …

 • … kritisch en inhoudelijk?
 • … niet bang om je mening te geven?
 • … iemand die initiatief toont?
 • … in staat om zelfstandig te werken?
 • … iemand die open staat voor nieuwe sociale contacten?
 • … iemand die de studenten van de RUG wil vertegenwoordigen?
 • … bereid om een jaar samen te werken in een hecht team?

Lijst Calimero biedt jou…

 • een platform om je vaardigheden te ontwikkelen waar je de rest van je leven plezier van hebt
 • de mogelijkheid voor jou om samen met een team de universiteit beter te maken
 • het verbreden van je netwerk binnen alle lagen van de academische gemeenschap door verschillende evenementen
 • de mogelijkheid om je te verdiepen in de interessante dossiers waar de universiteitsraad mee bezig is.
 • persoonlijke verbreding doordat je over de grens van je eigen studie en faculteit heen kijkt

Al overtuigd?

Stuur dan je CV en motivatiebrief vóór 1 februari 2019 naar solliciteren@lijstcalimero.nl. Als je eerst meer informatie wilt, neem dan vooral contact met ons op. Stuur een mailtje naar contact@lijstcalimero.nl, dan vertellen we je graag meer!

Wie zijn wij?

Wij zijn Lijst Calimero en wij willen het best mogelijke onderwijs aan de RUG, omdat we vinden dat dit de fundamentele bouwstenen zijn voor jouw verdere leven als werkende en als persoon in het algemeen. Dit heeft voor ons de hoogste prioriteit. In de universiteitsraad onderscheiden wij ons door kritisch en opbouwend mee te denken over en bij te dragen aan het beleid van de RUG. We weten wat we willen en strijden voor deze doelen. Met jou, een geïnteresseerde en gemotiveerde kandidaat, kunnen we deze lijn voortzetten en volgend jaar weer strijden voor beter onderwijs.

Wat is onze visie?

Wij vinden dat iedere student het verdient om na afstuderen zelfverzekerd de toekomst tegemoet gaat met een waardevol diploma. Onze standpunten over wat goed onderwijs en een goed diploma inhouden, vallen samen onder drie pijlers.

Studentgericht onderwijs

De student moet altijd centraal staan in het onderwijs. De invulling van programma’s moet niet bepaald worden door de onderzoeksagenda van docenten, maar door de individuele wensen en behoeften van studenten.

Toekomstgericht onderwijs

Het belangrijkste van een universitaire opleiding is de inhoud van het studieprogramma. Het onderwijs moet zo worden ingericht dat studenten klaar zijn voor de toekomst, ook al is deze veranderlijk.

Gezonde studieomgeving

Optimaal presteren lukt alleen in een omgeving waar de juiste balans wordt gevonden tussen uitdaging en ontspanning. Als student moet je kunnen genieten van je studententijd.

Wil je meer informatie?

Geen probleem! Stuur een mailtje naar contact@lijstcalimero.nl, dan vertellen we je onder het genot van een kop koffie graag meer.