Pijlers

Er zijn veel manieren om je studententijd in Groningen vorm te geven. Maar één ding hebben we allemaal met elkaar gemeen: als we onze studententijd straks achter ons laten en onze toekomst tegemoet gaan, willen we dat doen met een waardevol diploma op zak. Een diploma dat ons op weg helpt onze dromen te verwezenlijken. De waarde van dat diploma staat of valt bij de kwaliteit van het onderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Studentgericht

De student moet altijd centraal staan in het onderwijs. De invulling van programma’s moet niet bepaald worden door de onderzoeksagenda van docenten, maar door de individuele wensen en behoeften van studenten.

Toekomstgericht

Het belangrijkste van een universitaire opleiding is de inhoud van het studieprogramma. Het onderwijs moet zo worden ingericht dat studenten klaar zijn voor de toekomst, ook al is deze veranderlijk.

inclusie door toegankelijkheid

Wij willen een RUG die toegankelijk is voor iedereen en waar iedereen zich op zijn plaats kan voelen. We moeten voorkomen dat studenten buitengesloten worden of zich onveilig voelen. 

Oudere verkiezingsprogramma’s

Ieder jaar schrijven wij een verkiezingsprogramma met daarin allerlei punten waar wij dat jaar aan willen gaan werken. De initiatieven pagina geeft een goed beeld van wat we de afgelopen jaren hebben gedaan. Als je nou benieuwd bent waarop die initiatieven precies gebaseerd zijn, dan vind je hieronder de verkiezingsprogramma’s van de afgelopen jaren.