Notitie over opleidingscommissies positief ontvangen

door | dec 13, 2016 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen maand zijn de nieuwe wet, de Wet Versterking bestuurskracht, en de gevolgen er van besproken in de vergadering van de Universiteitsraad. Lijst Calimero heeft naar aanleiding van deze wetswijziging een notitie geschreven waarin handvatten worden geboden om de implementatie van de wet aan de RUG goed te laten verlopen. De belangrijkste wijziging in de wet is de belangrijkere positie van opleidingscommissies. De afgelopen maanden hebben we onderzocht hoe het aan de RUG gesteld is met de opleidingscommissies. De uitkomst van dit onderzoek was dat er nog veel te winnen valt met professionalisering van de opleidingscommissies. Daarom doen we in onze notitie voorstellen om de zichtbaarheid, bereikbaarheid, kennis, selectie en opvolging, en controle op opleidingscommissies te versterken.

Lees hieronder hoe het precies zit!