Lijst Calimero werkt aan een sterkere studentvertegenwoordiging

door | nov 29, 2016 | Nieuws | 0 Reacties

Gelukkig hoeven we het Academiegebouw niet te bezetten zoals vroeger; de mening van de student wordt al behoorlijk serieus genomen binnen onze universiteit. Toch denken wij dat er altijd ruimte is voor verbetering. Daarom wil Lijst Calimero de vertegenwoordiging van studenten versterken, de zichtbaarheid van studentvertegenwoordigers vergroten en de verkiezingsperiode verkorten.

In samenwerking met de andere studentenfracties van de Universiteitsraad heeft Lijst Calimero een notitie ingediend waarin onder andere verschillende digitale communicatiemiddelen worden voorgesteld om de zichtbaarheid van studentvertegenwoordigers te verbeteren. Ook hebben we een neutrale campagne voorafgaand aan de verkiezingen voorgesteld, waarin aandacht wordt gegeven aan universiteitspolitiek en de mogelijkheden waarmee studenten het universiteitsbeleid kunnen beïnvloeden. Bovendien gaan in het memo de studentenfracties akkoord met het verkorten van de verkiezingsperiode van zeven naar vijf dagen zodat er niet meer in het weekend campagne wordt gevoerd.

Het College van Bestuur steunt onze gemeenschappelijke voorstellen waardoor wij de komende tijd deze verder kunnen uitwerken. Door de zichtbaarheid en bereikbaarheid van studentvertegenwoordigers te verbeteren, hopen wij te werken aan een sterkere medezeggenschap binnen de universiteit zodat jouw belang als student zo goed mogelijk is vertegenwoordigd. Op die manier hopen we dat het niet nodig is om het Academiegebouw te bezetten, like in the old days.