Een update over de International Grants

door | nov 21, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Het is niet onopgemerkt gebleven dat de RUG groots inzet op internationalisering. Maar dat hoort ook te betekenen dat extracurriculaire faciliteiten voor de studenten een handje geholpen worden in de omgang met deze verschuiving in de studentenpopulatie. Afgelopen maart heeft het College van Bestuur toegezegd om financiƫle steun te bieden aan studentenorganisaties voor internationalisering, inclusief studieverenigingen.

De al bestaande International Grants regeling werd geopend voor alle organisaties die verbonden zijn aan de RUG en een extra regeling werd toegevoegd: International Grants B. Deze regeling lijkt heel erg op de al bestaande regeling, maar kent minder voorwaarden en beperkingen. Goed nieuws voor studentenorganisaties, want met International Grants B kunnen zowel internationaliseringsactiviteiten als structurele investeringen zoals het vertalen van belangrijke stukken worden betaald.

Je aanvraag voorbereiden

Wat moet een studentenorganisaties doen om in aanmerking te komen voor deze regeling? Het CUOS is de voorwaarden voor de regeling nog aan het voorbereiden. ZIj zal begin komend jaar een informatiebijeenkomst organiseren voor de studentenorganisaties. Daarna hebben zij tot 31 maart 2018 de tijd om hun aanvraag in te dienen. Wacht dus voor nu de bijeenkomst af, maar begin al wel vast na te denken welke investeringen je met deze regeling zou kunnen doen!