Kies partij voor de inhoud: ons verkiezingsprogramma 2018-2019

door | mei 8, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

De afgelopen dertien jaar heeft Lijst Calimero een duidelijke visie gehad: studenten komen hier om uitdagend, interessant onderwijs te volgen dat uitdaagt tot nadenken. Dat is het type onderwijs dat wij willen voor alle RUG-studenten, omdat dat is wat ze allemaal verdienen. In dit verkiezingsprogramma kun je zien hoe wij de kwaliteit van het onderwijs komend academisch jaar willen verbeteren. Onze visie is gebaseerd op drie thema’s: we willen verbeteren wat je studeert, hoe je studeert en waar je studeert.

In het eerste hoofdstuk lees je hoe we willen verbeteren wat je studeert. We geloven dat onze universiteit een academische instelling is waar ideeën worden onderwezen, uitgezocht en betwist. In een wereld die constant verandert moet de universiteit mee veranderen. We geloven dat de toekomst interdisciplinair is en dat studenten ter voorbereiding op hun carrière vaardigheden moeten ontwikkelen die hiermee op één lijn liggen. We geloven in de universiteit als centrum van onderzoek en exploratie, waar een gezonde relatie tussen fundamentele en toegepaste wetenschap voorop staat.

In het tweede hoofdstuk vind je wat we willen verbeteren in het thema: hoe je studeert. We geloven in kleinschalig onderwijs waar interactie en discussie de sleutel tot het begrijpen van een onderwerp zijn. We geloven dat onderwijsprogramma’s niet uit losse vakken bestaan, maar een coherent vakgebied dienen te beslaan. We geloven dat digitalisering en internationalisering de kwaliteit en diversiteit van het onderwijs kunnen verbeteren als ze juist worden toegepast. We vinden dat kennis getoetst moet worden in meer verschillende manieren dan gewoon één groot tentamen.

In ons laatste hoofdstuk leggen we uit hoe we willen verbeteren waar je studeert. We denken dat een gezonde studieomgeving essentieel is. Hier mag de mentale gezondheid van studenten en docenten niet vergeten worden. We geloven dat onze universiteit een verantwoordelijkheid heeft naar onze internationale studenten die verder gaat dan het bieden van onderwijs. We geloven dat studieverenigingen een essentieel en cruciaal onderdeel zijn van het studentenleven en dat de universiteit deze verenigingen moet ondersteunen, terwijl ze ook hun onafhankelijkheid respecteert.

Lijst Calimero heeft de afgelopen 13 jaar resultaat behaald op talloze onderwerpen: van huisvesting tot kleinschalig onderwijs. Dit hebben we kunnen kunnen bereiken door kritisch te kijken, goed te luisteren, en de doorslag te geven aan inhoudelijke argumenten. Daar willen we volgend jaar mee doorgaan en daar hebben we jouw hulp bij nodig. Kies daarom partij voor de inhoud: Kies Calimero.

De veertiende kandidaatsfractie van Lijst Calimero
Younes Moustaghfir, Henrieke Polinder, Reinier Alberts, Emma Posthumus, Stan Wolbers, Hylke Kramer, Crystal Nam, Wafia El Yousoufi en Marwa Mejalad

Download het volledige verkiezingsprogramma