Vers van de pers: onze 5 populairste posts dit jaar

door | mei 11, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het delen van ons werk en onze kennis via onze Facebookpagina en website. We vonden het daarom tijd om eens terug te kijken naar onze populairste posts!
“Het hoge woord kan er eindelijk uit: Lijst Calimero gaat tegen Yantai stemmen. Voor ons is duidelijk dat een tegenstem uiteindelijk het beste is voor de universiteit. In dit artikel leggen wij uit waarom.”
“Je hebt er vast wel iets van meegekregen: problemen met de huisvesting van internationale studenten. De Gemeente en de universiteit die elkaar verwijten maken: Iedere partner in dit geheel werpt de verantwoordelijkheid van zich af. Niemand lijkt het probleem te kunnen oplossen. Maar hoe zit het nu precies?”
3. Het Zwaard van Sikkom (30 november 2017)
“Afgelopen donderdag bespraken we het jaarverslag van de Advies Commissie Introductietijden in de universiteitsraad. Bij deze terugblik op het afgelopen jaar, wilden we graag het afnemen van de bestuursbeurzen als sanctie aankaarten.”
“Om de medezeggenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen toegankelijker te maken, gooit Lijst Calimero het eens over een andere boeg. Vandaag lanceert ze haar eerste album op Spotify. Alle tracks bevatten delen van het nieuwe verkiezingsprogramma.”
“Goed nieuws! Lijst Calimero heeft in overleg met de student-assessor, CUOS en de SOG €50.000 vrij kunnen maken voor bestuurders van studieverenigingen! Uit de herijking van vorig jaar bleek dat studieverenigingen harder zijn gegroeid dan waar hun compartiment binnen het profileringsfonds op berekend was. Naar aanleiding daarvan zijn we opnieuw gaan kijken naar de verdeling van de bestuursbeurzen tussen verenigingen.”