€50.000 extra voor studieverenigingen in profileringsfonds

door | mrt 29, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Goed nieuws! Lijst Calimero heeft in overleg met de student-assessor, CUOS en de SOG €50.000 vrij kunnen maken voor bestuurders van studieverenigingen!

Uit de herijking van vorig jaar bleek dat studieverenigingen harder zijn gegroeid dan waar hun compartiment binnen het profileringsfonds op berekend was. Naar aanleiding daarvan zijn we opnieuw gaan kijken naar de verdeling van de bestuursbeurzen tussen gezelligheid-, sport-, studie-, cultuur-, en overige verenigingen. Als Universiteitsraad hebben wij instemmingsrecht op wijzigingen in het profileringsfonds, waardoor onze visie op de verdeling van de beurzen belangrijk is geweest voor het nieuwe model.

Studieverenigingen zijn wat ons betreft de belangrijkste schakel tussen student en studie: zij zorgen voor een goede band tussen studiegenoten, helpen studenten bij hun studie en vormen een belangrijke brug tussen studie en werkveld. Wij zijn daarom ook blij dat hun compartiment met €50.000 aan beursgeld is verruimd. Op deze manier belonen we de bestuurders van deze studieverenigingen voor hun inzet en investeren we in hun opvolgers, waarmee we de continuïteit van deze verenigingen verzekeren.

Daarnaast zijn we blij dat er geen maximum hoeveelheid vergoeding per faculteit meer wordt gehandhaafd. Voorheen was dit wel het geval, waardoor studieverenigingen werden ‘gestraft’ omdat de andere studieverenigingen op hun faculteit het ook goed deden. Deze regel, die met name de Faculty of Science en Engineering benadeelde, wordt in het nieuwe model geschrapt.

Een bijkomend goed nieuwtje: de bestuursbeurzen worden gewoon aan het begin van het jaar uitbetaald. Na een wijziging in het profileringsfonds van vorig jaar leek het er op dat de bestuursbeurzen pas na het bestuursjaar zouden worden uitbetaald, maar dit hebben we dit in overleg met de andere partijen kunnen terugdraaien. De kosten maak je immers al in je jaar en je zou niet financieel in moeilijkheden moeten komen doordat je een bestuursjaar doet.

Al met al zijn we zeer tevreden over de wijzigingen in het profileringsfonds, en we willen het CUOS, de student-assessor en de SOG bedanken voor hun medewerking. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met CUOS via cuos@rug.nl or call 050 363 4657.