Onderwijsinspectie start onderzoek naar Yantaidossier

door | sep 18, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

De Onderwijsinspectie heeft besloten een onderzoek te starten naar het Yantaidossier na een melding van Lijst Calimero. De inspectie heeft deze zomer een vooronderzoek gedaan, waarna ze tot de conclusie is gekomen dat er gronden zijn voor een uitgebreid onderzoek naar het Yantaidossier.

In januari heeft Lijst Calimero kenbaar gemaakt niet in te stemmen met de plannen voor een branch campus in Yantai. De redenen daarvoor kun je hier lezen. Naast de zorgen om de inhoud van de aanvraag waren er ook al geruime tijd zorgen over de procedure rondom het opzetten van de plannen. Zo hebben verschillende leden van de universiteitsraad meerdere keren hun twijfels over de urenregistratie uitgesproken. De personeelskosten leken veel lager te liggen dan de tijd die logischerwijs in de voorbereiding van de plannen had moeten zitten. Ook werden stukken waarin hierover inzicht werd gegeven na herhaaldelijk vragen niet beschikbaar voor de universiteitsraad.

Afgelopen mei heeft Lijst Calimero deze twijfels geuit in de Tweede Kamer en een officiƫle melding gemaakt bij de Onderwijsinspectie. Lijst Calimero is blij dat de Onderwijsinspectie de zorgen van de universiteitsraad serieus neemt en kijkt uit naar de uitkomsten van het onderzoek.